Room for Rent and other rental scams
#398017 by Michelle Sat Oct 05, 2019 11:09 am
Irena Gorska <[email protected]>

Pozdravljeni,

Hvala za vaš odgovor. Kot sem omenila, bo HomeAway upravljal postopek najema v mojem imenu. Prav tako lahko stanovanje sedaj zavarujete in se premaknete, ko se konča vaš trenutni najem ali ko želite.

Prvi korak (začetek postopka):

Moral bom stopiti v stik z agencijo HomeAway in jim posredovati vse potrebne informacije, da bodo lahko začeli s procesom najema. Potrebujem vaše polno ime, obdobje najema, koliko ljudi bo tam živelo, vaš e-poštni naslov, telefonsko številko in kopijo vaše osebne izkaznice ali potnega lista, da bomo lahko sprožili postopek najema.

Drugi korak (rezervacija):

HomeAway bo od vas zahteval SAMO prvo najemnino (400,00 € - ki je tudi prvi mesec najema) za potrditev rezervacije (ki se v celoti povrne v primeru, da stanovanja ni všeč). Ko potrdite rezervacijo, bom takoj rezerviral naslednji let za Ljubljano, da se bomo lahko sestali in podpisali najemno pogodbo.

Če se vam mudi, da se preselite, vam lahko pošljem ključe preko UPS-a na vašem trenutnem naslovu. Samoumevno je, da ne bom rezerviral poleta ali poslal nobenega ključa, preden boste plačali prvi mesec za HomeAway in potrdili rezervacijo.
V primeru, da morate predčasno oditi, je potrebno predhodno obvestilo 30 dni.
Če ste zadovoljni s stanovanje, morate le podpisati pogodbo o najemu. Ko se boste preselili, se mesečno plačilo pošlje neposredno na moj bančni račun ali pa lahko nadaljujete s plačevanjem prek storitve HomeAway.

Če se vam zdi sprejemljivo, prosim, da mi posredujete zahtevane podrobnosti (v prvem koraku) in vašo prijavo bom oddal takoj. Potrditev rezervacije bodo poslali na vaš e-poštni naslov in od tam jo lahko vzamete.

Zelo pomembno !! Prosimo, odgovorite samo, če ste popolnoma razumeli proces, saj sem v zadnjem času razočaran nad neresnimi osebami, ko gre za rezervacijo. Ne pozabite, da bom moral plačati provizijo za transakcije in samo v primeru, da si premislite, ne bom prejel povračila od njih.

Z poważaniem / Lep pozdrav / Best Regards
Irena Gorska
DevOps Engineer
T-Mobile Polska S.A
.
#
This Scammer will arrange to send you an Invoice or notification -- Make no mistake, the document will be fake !
If you are reading this because you have received such an invoice or notification, kindly forward it to the address in my signature line and I will report the details to the appropriate authorities.

Advertisement

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests